| |||||||||
| Składniki | ||
| mleko | 3 łyżki | |
| orzechy włoskie łuskane | 0.5 szklanek | |
| bułka tarta | 0.5 szklanek | |
| olej do smażenia | 125 mililitrów | |
| sól do smaku | 8 szczypt | |
| kolorowy pieprz | 8 szczypt | |
| Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 2 sztuki | |
| Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kotlety, dość duże i grube, rozklep lekko tłuczkiem - najlepiej przykrywając je folią spożywczą żeby mięso nie pryskało. Każdy kawałek oprósz z obu stron solą i pieprzem. |
| Krok 2 |
| Bułkę tartą, orzechy i mini kostki wrzuć do rozdrabiniacza - zmiksuj aż masa będzie sypka i dość jednolita. |
| Krok 3 |
| Jajko roztrzep z mlekiem. Kotlety panieruj w jajku i panierce orzechowej. Kładź na patelnię z rozgrzanym olejem . Smaż aż ładnie się zrumienią. Podawaj z ulubioną surówką i ew. ziemniakami. |
| Autor: Izabella Kulińska |