|
Składniki | ||
mleko | 3 łyżki | |
orzechy włoskie łuskane | 0.5 szklanek | |
bułka tarta | 0.5 szklanek | |
olej do smażenia | 125 mililitrów | |
sól do smaku | 8 szczypt | |
kolorowy pieprz | 8 szczypt | |
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 2 sztuki | |
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kotlety, dość duże i grube, rozklep lekko tłuczkiem - najlepiej przykrywając je folią spożywczą żeby mięso nie pryskało. Każdy kawałek oprósz z obu stron solą i pieprzem. |
Krok 2 |
Bułkę tartą, orzechy i mini kostki wrzuć do rozdrabiniacza - zmiksuj aż masa będzie sypka i dość jednolita. |
Krok 3 |
Jajko roztrzep z mlekiem. Kotlety panieruj w jajku i panierce orzechowej. Kładź na patelnię z rozgrzanym olejem . Smaż aż ładnie się zrumienią. Podawaj z ulubioną surówką i ew. ziemniakami. |
Autor: Izabella Kulińska |