Kotlety z karkówki w panierce z orzechami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mleko - 3 łyżki
  • orzechy włoskie łuskane - 0.5 szklanek
  • bułka tarta - 0.5 szklanek
  • olej do smażenia - 125 mililitrów
  • sól do smaku - 8 szczypt
  • kolorowy pieprz - 8 szczypt
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Kotlety, dość duże i grube, rozklep lekko tłuczkiem - najlepiej przykrywając je folią spożywczą żeby mięso nie pryskało. Każdy kawałek oprósz z obu stron solą i pieprzem.
  2. Bułkę tartą, orzechy i mini kostki wrzuć do rozdrabiniacza - zmiksuj aż masa będzie sypka i dość jednolita.
  3. Jajko roztrzep z mlekiem. Kotlety panieruj w jajku i panierce orzechowej. Kładź na patelnię z rozgrzanym olejem . Smaż aż ładnie się zrumienią. Podawaj z ulubioną surówką i ew. ziemniakami.