Kotlety z karkówki w panierce z orzechami

3


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mleko3 łyżki
orzechy włoskie łuskane0.5 szklanek
bułka tarta0.5 szklanek
olej do smażenia125 mililitrów
sól do smaku8 szczypt
kolorowy pieprz8 szczypt
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr2 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kotlety, dość duże i grube, rozklep lekko tłuczkiem - najlepiej przykrywając je folią spożywczą żeby mięso nie pryskało. Każdy kawałek oprósz z obu stron solą i pieprzem.
Krok 2
Bułkę tartą, orzechy i mini kostki wrzuć do rozdrabiniacza - zmiksuj aż masa będzie sypka i dość jednolita.
Krok 3
Jajko roztrzep z mlekiem. Kotlety panieruj w jajku i panierce orzechowej. Kładź na patelnię z rozgrzanym olejem . Smaż aż ładnie się zrumienią. Podawaj z ulubioną surówką i ew. ziemniakami.
Autor: Izabella KulińskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl