| |||||||||
| Składniki | ||
| kasza gryczana | 1 szklanka | |
| Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
| mleko | 1.7 szklanek | |
| jajka | 4 sztuki | |
| cukier | 1 łyżka | |
| bułka tarta | 200 gramów | |
| śmietana | 250 mililitrów | |
| woda | 1.2 szklanek | |
| olej | 120 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W mleku i wodzie z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr ugotuj kaszę, aż będzie miękka i lekko rozgotowana, kleista. Wystudź. |
| Krok 2 |
| Dodaj utarte z cukrem 3 jajka. Z masy uformuj kotlety. |
| Krok 3 |
| Kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, a następnie usmaż na oleju, aż nabiorą złotego koloru z obu stron. |
| Krok 4 |
| Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kotlety podaj ze śmietaną. |
| Autor: przepisy.pl |