Kotlety z kaszy gryczanej ze śmietaną

33


Łatwe


45 min.


5 os.

Składniki
kasza gryczana1 szklanka
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
mleko1.7 szklanek
jajka4 sztuki
cukier1 łyżka
bułka tarta200 gramów
śmietana250 mililitrów
woda1.2 szklanek
olej120 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
W mleku i wodzie z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr ugotuj kaszę, aż będzie miękka i lekko rozgotowana, kleista. Wystudź.
Krok 2
Dodaj utarte z cukrem 3 jajka. Z masy uformuj kotlety.
Krok 3
Kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, a następnie usmaż na oleju, aż nabiorą złotego koloru z obu stron.
Krok 4
Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kotlety podaj ze śmietaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl