|
Składniki | ||
kasza gryczana | 1 szklanka | |
Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
mleko | 1.7 szklanek | |
jajka | 4 sztuki | |
cukier | 1 łyżka | |
bułka tarta | 200 gramów | |
śmietana | 250 mililitrów | |
woda | 1.2 szklanek | |
olej | 120 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W mleku i wodzie z dodatkiem Bulionetki drobiowej Knorr ugotuj kaszę, aż będzie miękka i lekko rozgotowana, kleista. Wystudź. |
Krok 2 |
Dodaj utarte z cukrem 3 jajka. Z masy uformuj kotlety. |
Krok 3 |
Kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, a następnie usmaż na oleju, aż nabiorą złotego koloru z obu stron. |
Krok 4 |
Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kotlety podaj ze śmietaną. |
Autor: przepisy.pl |