| |||||||||
| Składniki | ||
| marchew | 300 gramów | |
| jajka | 1 sztuka | |
| kasza jaglana | 100 gramów | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| imbir suszony | 0.5 łyżeczek | |
| kmin rzymski | 1 łyżeczka | |
| papryka wędzona | 1 łyżka | |
| rodzynki | 50 gramów | |
| ziarna siemienia lnianego | 50 gramów | |
| mąka pszenna | 100 gramów | |
| olej rzepakowy | 100 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Marchew zetrzyj na tarce, posiekaj natkę pietruszki, ugotuj do miękkości a następnie wystudź kaszę jaglaną. W misce pomieszaj kaszę, marchew, posiekaną natkę, siemię lniane rodzynki , jajko , mąki oraz przyprawy |
| Krok 2 |
| Z masy uformuj kotleciki , smaż je na rozgrzanym oleju po 1,5 minuty z każdej strony. |
| Autor: przepisy.pl |