|
Składniki | ||
marchew | 300 gramów | |
jajka | 1 sztuka | |
kasza jaglana | 100 gramów | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
imbir suszony | 0.5 łyżeczek | |
kmin rzymski | 1 łyżeczka | |
papryka wędzona | 1 łyżka | |
rodzynki | 50 gramów | |
ziarna siemienia lnianego | 50 gramów | |
mąka pszenna | 100 gramów | |
olej rzepakowy | 100 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Marchew zetrzyj na tarce, posiekaj natkę pietruszki, ugotuj do miękkości a następnie wystudź kaszę jaglaną. W misce pomieszaj kaszę, marchew, posiekaną natkę, siemię lniane rodzynki , jajko , mąki oraz przyprawy |
Krok 2 |
Z masy uformuj kotleciki , smaż je na rozgrzanym oleju po 1,5 minuty z każdej strony. |
Autor: przepisy.pl |