Przygotowanie |
Krok 1 |
Cytrynę otrzyj ze skórki i wyciśnij z niej sok.
|
Krok 2 |
Mięso pokrój w plastry, delikatnie rozbij formując plastry w okrągłe medaliony. Medaliony oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr pomieszaną ze skórka cytryny, co sprawi, że będą one idealnie doprawione i soczyste.
|
Krok 3 |
Mięso obtocz w mące pszennej i obsmaż „lewa prawa” na patelni, na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni. Na każdy kawałek mięsa ułóż plaster sera. Na ser nałóż po plasterku pomidora, awokado i mango. Zdejmij kotleciki na talerz.
|
Krok 4 |
Na patelnię wlej trzy łyżki wody, dodaj sok z cytryny, posiekaną kolendrę i łyżkę masła. Całość przykryj. Mieszaj energicznie patelnią, aż do połączenia wszystkich składników. Gotowe kotleciki podawaj z ryżem polanym sosem.
|