Kotlety z piersią z kurczaka
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 400 gramów
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • okrągłego sera wędzonego - 100 gramów
  • awokado - 1 sztuka
  • mango - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak - 50 mililitrów
  • cytryna - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • mąka pszenna - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Cytrynę otrzyj ze skórki i wyciśnij z niej sok.
  2. Mięso pokrój w plastry, delikatnie rozbij formując plastry w okrągłe medaliony. Medaliony oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr pomieszaną ze skórka cytryny, co sprawi, że będą one idealnie doprawione i soczyste.
  3. Mięso obtocz w mące pszennej i obsmaż „lewa prawa” na patelni, na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni. Na każdy kawałek mięsa ułóż plaster sera. Na ser nałóż po plasterku pomidora, awokado i mango. Zdejmij kotleciki na talerz.
  4. Na patelnię wlej trzy łyżki wody, dodaj sok z cytryny, posiekaną kolendrę i łyżkę masła. Całość przykryj. Mieszaj energicznie patelnią, aż do połączenia wszystkich składników. Gotowe kotleciki podawaj z ryżem polanym sosem.