Przygotowanie |
Krok 1 |
Zaczynamy od ugotowania ryżu. Na jedną szklankę ryżu dajemy dwie szklanki wody. |
Krok 2 |
Do wody i ryżu dodajemy pokruszone kostki bulionowe. |
Krok 3 |
Gotujemy do czasu, aż ryż całkiem wciągnie wodę. Studzimy. |
Krok 4 |
Do ostudzonego ryżu dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, zeszkloną cebulę i pokrojone w kostkę jajka na twardo. |
Krok 5 |
Dodajemy surowe jajko i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy całość i formujemy kotlety. |
Krok 6 |
Kotlety odtaczamy w drugim, rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. |
Krok 7 |
Smażymy z każdej strony do uzyskania złotej skórki.
Podajemy z zeszkloną cebulą.
Smacznego! |