| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zaczynamy od ugotowania ryżu. Na jedną szklankę ryżu dajemy dwie szklanki wody. |
| Krok 2 |
| Do wody i ryżu dodajemy pokruszone kostki bulionowe. |
| Krok 3 |
| Gotujemy do czasu, aż ryż całkiem wciągnie wodę. Studzimy. |
| Krok 4 |
| Do ostudzonego ryżu dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, zeszkloną cebulę i pokrojone w kostkę jajka na twardo. |
| Krok 5 |
| Dodajemy surowe jajko i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy całość i formujemy kotlety. |
| Krok 6 |
| Kotlety odtaczamy w drugim, rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. |
| Krok 7 |
| Smażymy z każdej strony do uzyskania złotej skórki.
Podajemy z zeszkloną cebulą.
Smacznego! |