Kotlety ze śledzi

7


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
śledzie4 sztuki
jajka2 sztuki
sucha bułka50 gramów
mleko1 szklanka
cebula1 sztuka
bułka tarta0.5 szklanek
masło2 łyżki
olej do smażenia
pieprz czarny mielony2 szczypty
Przygotowanie
Krok 1
Śledzie namocz w wodzie na noc. Dokładnie oczyść i drobno posiekaj.
Krok 2
Cebulę obierz, umyj i zetrzyj na tarce, podsmaż na maśle.
Krok 3
Do śledzi dodaj cebulę i namoczoną w mleku bułkę, popieprz. Wbij jajko i dołóż masło. Całość dokładnie wymieszaj aż powstanie jednolita masa.
Krok 4
Z przygotowanej masy formuj kotlety, obtaczaj je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl