Kozi ser zapiekany w migdałach
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • ser kozi - 4 sztuki
  • jajka - 1 sztuka
  • mąka - 4 łyżki
  • płatki migdałowe - 4 łyżki
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • ocet balsamiczny - 4 łyżki
  • starty imbir - 1 łyżeczka
  • miód - 1 łyżka
  • dżem wiśniowy - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Do gorącego octu balsamicznego dodaj miód, dżem, imbir i przecedź przez sitko. Dopraw szczyptą przyprawy Knorr.
  2. Ser kozi obtocz w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w płatkach migdałowych.
  3. Oprósz pieprzem, skrop oliwą i zapiecz w piekarniku przez 10 minut. Gotową przystawkę udekoruj świeżym rozmarynem i podgrzanym sosem.