KRAJANKA Z MALINĄ I KOKOSEM

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

0.6 szklanki

1 łyżeczka

2 sztuki

5 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę z cukrem wsypać do miksera, dodać pokrojoną zimną Kasię, miksować do chwili uzyskania kruszonki.

Krok 2

Odłożyć około 80-90g mieszanki, do której dodać wiórki, wymieszać i odłożyć.

Krok 3

Do reszty kruszonki w mikserze dodać 2 jajka, miksować chwilę, aż masa się połączy.

Krok 4

Ciastem wyłożyć dno formy (forma wyłożona papierem do pieczenia). Ponieważ ciasto jest dość gęste, można rozprowadzić je łyżką maczaną w zimnej wodzie.

Krok 5

Na ciasto wysypać maliny, posypać równo odłożoną kruszonką.

Krok 6

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez około 40-50 minut (aż kruszonka ładnie się zrumieni). Kroić najlepiej dopiero po wystudzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KRAJANKA Z MALINĄ I KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KRAJANKA Z MALINĄ I KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KRAJANKA Z MALINĄ I KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KRAJANKA Z MALINĄ I KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KRAJANKA Z MALINĄ I KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KRAJANKA Z MALINĄ I KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KRAJANKA Z MALINĄ I KOKOSEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej