Krem borowikowy z serową grzanką
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • śmietana 36% - 0.5 szklanek
  • bagietka - 1 sztuka
  • Kremowa zupa borowikowa Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 500 mililitrów
  • ser camembert - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • kilka gałązek świeżego majeranku lub pietruszki
  • olej aromatyzowany ziołami - 4 łyżki
  • margaryna - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. W garnku podgrzej margarynę i podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, aż się zeszklą.
  2. Zupę borowikową Knorr wymieszaj z 500 ml wody.
  3. Wlej zupę do garnka i dokładnie wymieszaj. Dodaj śmietankę i gotuj około 3 minut.
  4. Każdą kromkę bagietki skrop łyżką aromatyzowanej oliwy i podpiecz w piecu przez około 10 minut w 180 °C.
  5. Następnie połóż na każdej grzance ser i poczekaj aż się zapiecze.
  6. Zupę zmiksuj i przelej do kokilki. Na brzegu oprzyj serową grzankę. Skrop oliwą i udekoruj gałązkami ziół.