Krem borowikowy z serową grzanką

13


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
śmietana 36%0.5 szklanek
bagietka1 sztuka
Kremowa zupa borowikowa Knorr1 opakowanie
woda500 mililitrów
ser camembert1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
cebula1 sztuka
kilka gałązek świeżego majeranku lub pietruszki
olej aromatyzowany ziołami4 łyżki
margaryna2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W garnku podgrzej margarynę i podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, aż się zeszklą.
Krok 2
Zupę borowikową Knorr wymieszaj z 500 ml wody.
Krok 3
Wlej zupę do garnka i dokładnie wymieszaj. Dodaj śmietankę i gotuj około 3 minut.
Krok 4
Każdą kromkę bagietki skrop łyżką aromatyzowanej oliwy i podpiecz w piecu przez około 10 minut w 180 °C.
Krok 5
Następnie połóż na każdej grzance ser i poczekaj aż się zapiecze.
Krok 6
Zupę zmiksuj i przelej do kokilki. Na brzegu oprzyj serową grzankę. Skrop oliwą i udekoruj gałązkami ziół.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl