Krem kardynalski

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
sok z cytryny
winogrona300 gramów
migdały40 gramów
cukier puder30 gramów
śmietanka kremowa 250 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Migdały sparz gorącą wodą, po czym obierz je ze skórki.
Krok 2
Winogrona przebierz, opłucz.
Krok 3
Część z nich pozostaw do dekoracji, część rozbij w mikserze razem z cukrem i sokiem z cytryny.
Krok 4
Śmietankę ozięb, ubij i dodaj pod koniec ubijania cukier.
Krok 5
Połącz z przecierem, nałóż dekoracyjnie do kompotierek, a następnie udekoruj winogronami i migdałami.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl