Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczarki - 200 gramów
  • Kremowa zupa pieczarkowa Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 100 gramów
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • wywar z mięsa i warzyw - 500 mililitrów
  • groszek ptysiowy - 50 gramów
  • śmietana 22% - 200 mililitrów
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki i cebulę pokrój w plastry, podsmaż w garnku. Zalej gotowym bulionem, dodaj pokrojone w plastry ziemniaki.
  2. Całość gotuj pod przykryciem około 30 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą zupełnie miękkie.
  3. Wywar umieść w kielichu miksera i zmiksuj dokładnie. Przelej do garnka.
  4. Dodaj Kremową zupę pieczarkową Knorr rozmieszaną w 200 mililitrach śmietany.
  5. Zupę gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.
  6. Krem pieczarkowy podawaj posypany groszkiem ptysiowym.