Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

28


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pieczarki200 gramów
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr1 opakowanie
cebula100 gramów
ziemniaki2 sztuki
wywar z mięsa i warzyw500 mililitrów
groszek ptysiowy50 gramów
śmietana 22%200 mililitrów
olej słonecznikowy50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki i cebulę pokrój w plastry, podsmaż w garnku. Zalej gotowym bulionem, dodaj pokrojone w plastry ziemniaki.
Krok 2
Całość gotuj pod przykryciem około 30 minut, do momentu, kiedy ziemniaki będą zupełnie miękkie.
Krok 3
Wywar umieść w kielichu miksera i zmiksuj dokładnie. Przelej do garnka.
Krok 4
Dodaj Kremową zupę pieczarkową Knorr rozmieszaną w 200 mililitrach śmietany.
Krok 5
Zupę gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.
Krok 6
Krem pieczarkowy podawaj posypany groszkiem ptysiowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl