Krem pomidorowy z grzankami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory z puszki - 800 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • cebula posiekana - 1 sztuka
  • czosnek posiekany, ząbek - 2 sztuki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • bagietka - kromki - 8 sztuk
  • mozzarella - 4 plastry
  • świeża bazylia kilka listków

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę oraz czosnek posiekaj i przesmaż w garnku na oliwie. Dodaj pomidory, 200 ml wody i zagotuj.
  2. Zupę przypraw kostkami rosołowymi, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Po tym czasie zupę zmiksuj na krem.
  3. Kromki pieczywa opiecz na złoty kolor w rozgrzanym piekarniku. Na 4 kromki nałóż ser i przykryj każdą z nich pozostałymi kromkami. Ponownie zapiecz w piekarniku, ale tylko chwilę aby ser rozpuścił się. Gotową zupę udekoruj listkami bazylii i podawaj z grzankami.