Krem szpinakowy z grzanką serową

0


Średnie


30 min.


2 os.

Składniki
szpinak mrożony 500 gramów
cebula - 1 szt.1 sztuka
śmietana kremówka100 mililitrów
kromka chleba2 sztuki
ser żółty2 plastry
masło2 łyżki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Szpinak rozmrozić, podsmażyć w garnku z posiekaną cebulą, na maśle. Kromki chleba podpiec w piekarniku na grzanki.
Krok 2
Szpinak i cebulę zalać bulionem, gotować przez kilka minut, a następnie zmiksować. Dodać przyprawy i śmietanę kremówkę. Gotować przez 10 minut.
Krok 3
W talerzu ułożyć grzankę z chleba, przykryć plastrem sera. Zalać zupą i podawać, gdy ser się lekko roztopi.
Autor: Grace w kuchniPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl