|
Składniki | ||
szpinak mrożony | 500 gramów | |
cebula - 1 szt. | 1 sztuka | |
śmietana kremówka | 100 mililitrów | |
kromka chleba | 2 sztuki | |
ser żółty | 2 plastry | |
masło | 2 łyżki | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Szpinak rozmrozić, podsmażyć w garnku z posiekaną cebulą, na maśle. Kromki chleba podpiec w piekarniku na grzanki. |
Krok 2 |
Szpinak i cebulę zalać bulionem, gotować przez kilka minut, a następnie zmiksować. Dodać przyprawy i śmietanę kremówkę. Gotować przez 10 minut. |
Krok 3 |
W talerzu ułożyć grzankę z chleba, przykryć plastrem sera. Zalać zupą i podawać, gdy ser się lekko roztopi. |
Autor: Grace w kuchni |