| |||||||||
| Składniki | ||
| szpinak mrożony | 500 gramów | |
| cebula - 1 szt. | 1 sztuka | |
| śmietana kremówka | 100 mililitrów | |
| kromka chleba | 2 sztuki | |
| ser żółty | 2 plastry | |
| masło | 2 łyżki | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Szpinak rozmrozić, podsmażyć w garnku z posiekaną cebulą, na maśle. Kromki chleba podpiec w piekarniku na grzanki. |
| Krok 2 |
| Szpinak i cebulę zalać bulionem, gotować przez kilka minut, a następnie zmiksować. Dodać przyprawy i śmietanę kremówkę. Gotować przez 10 minut. |
| Krok 3 |
| W talerzu ułożyć grzankę z chleba, przykryć plastrem sera. Zalać zupą i podawać, gdy ser się lekko roztopi. |
| Autor: Grace w kuchni |