Krem szpinakowy z grzanką serową
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • szpinak mrożony - 500 gramów
  • cebula - 1 szt. - 1 sztuka
  • śmietana kremówka - 100 mililitrów
  • kromka chleba - 2 sztuki
  • ser żółty - 2 plastry
  • masło - 2 łyżki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak rozmrozić, podsmażyć w garnku z posiekaną cebulą, na maśle. Kromki chleba podpiec w piekarniku na grzanki.
  2. Szpinak i cebulę zalać bulionem, gotować przez kilka minut, a następnie zmiksować. Dodać przyprawy i śmietanę kremówkę. Gotować przez 10 minut.
  3. W talerzu ułożyć grzankę z chleba, przykryć plastrem sera. Zalać zupą i podawać, gdy ser się lekko roztopi.