Krem z brokułów

0


Łatwe


30 min.


3 os.

Składniki
brokuł1 sztuka
ziemniak duży 1 sztuka
śmietana 18 %
groszek ptysiowy
Rosół z kury Knorr2 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Przygotowanie
Krok 1
Kostki rosołowe przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w litrze wody. Ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł dokładnie płuczemy, rozdzielamy różyczki, dodajemy wraz z ziemniakiem do bulionu. Gotujemy do chwili aż warzywa będą miękkie, po czym dokładnie miksujemy i doprawiamy do smaku pieprzem i delikatem uniwersalnym. Dekorujemy groszkiem ptysiowym, śmietaną oraz małymi gałązkami natki pietruszki.
Autor: BernadettaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl