| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozpuść kostki rosołowe Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku. |
| Krok 2 |
| Pokrój umyte brokuły (bez łodyg) w kostkę. |
| Krok 3 |
| Zeszklij cebulę, rozetrzyj czosnek i dodaj wraz z połową płatków migdałów. Smaż przez chwilę, ciągle mieszając. |
| Krok 4 |
| Wrzuć do rosołu pokrojone łodygi brokułów i usmażoną cebulę z migdałami. Doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojone różyczki brokułów i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. |
| Krok 5 |
| Zmiksuj zupę, gdy lekko przestygnie. Dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne). Wymieszaj ze śmietaną i udekoruj pozostałą częścią migdałów oraz grzankami z bułki. |