Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem

90


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
dynia400 gramów
jogurt 3 łyżki
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
estragon1 szczypta
cebula1 sztuka
tymianek suszony1 szczypta
ziemniaki2 sztuki
biała część pora 1 sztuka
pieprz czarny mielony1 szczypta
kwaśne jabłko1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
masło1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Stop masło i podsmaż na nim cebulę, por i czosnek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 2
Po chwili dodaj ziemniaki, dynię i kawałki jabłka, całość duś 5 minut.
Krok 3
Następnie dodaj 0,5 l rosołu, przygotowanego z kostek rosołowo wołowych Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu. Gotuj ok. 35 minut. Pod koniec gotowania dodaj zioła oraz pieprz.
Krok 4
Zmiksuj zupę i przetrzyj przez sito, po czym dopraw solą (jeśli uznasz to za konieczne).
Krok 5
Przed podaniem dodaj do kremu z dyni jogurt i szczypiorek.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl