| |||||||||
| Składniki | ||
| Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
| woda | 0.5 litrów | |
| ziemniaki | 2 sztuki | |
| mrożone brokuły (można użyć świeżych) | 200 gramów | |
| mrożony zielony groszek (można użyć świeżego) | 200 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki obierz, umyj i drobno pokrój. |
| Krok 2 |
| Groszek oraz brokuł włóż do sitka i przepłucz wodą – nie musisz ich rozmrażać. Następnie wraz z ziemniakami wrzuć je do rondelka. |
| Krok 3 |
| Całość zalej 0,5 litrem wody, która ma tylko przykryć jarzyny, i wrzuć bulionetkę Knorr. Gotuj pod przykryciem do momentu, aż warzywa zmiękną. |
| Krok 4 |
| Następnie wszystko zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możesz rozcieńczyć ją wodą. Gotowy krem podawaj z groszkiem ptysiowym. |
| Autor: przepisy.pl |