Krem z groszku

2


Łatwe


30 min.


3 os.

Składniki
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
woda0.5 litrów
ziemniaki2 sztuki
mrożone brokuły (można użyć świeżych)200 gramów
mrożony zielony groszek (można użyć świeżego)200 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i drobno pokrój.
Krok 2
Groszek oraz brokuł włóż do sitka i przepłucz wodą – nie musisz ich rozmrażać. Następnie wraz z ziemniakami wrzuć je do rondelka.
Krok 3
Całość zalej 0,5 litrem wody, która ma tylko przykryć jarzyny, i wrzuć bulionetkę Knorr. Gotuj pod przykryciem do momentu, aż warzywa zmiękną.
Krok 4
Następnie wszystko zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możesz rozcieńczyć ją wodą. Gotowy krem podawaj z groszkiem ptysiowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl