|
Składniki | ||
Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
woda | 0.5 litrów | |
ziemniaki | 2 sztuki | |
mrożone brokuły (można użyć świeżych) | 200 gramów | |
mrożony zielony groszek (można użyć świeżego) | 200 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki obierz, umyj i drobno pokrój. |
Krok 2 |
Groszek oraz brokuł włóż do sitka i przepłucz wodą – nie musisz ich rozmrażać. Następnie wraz z ziemniakami wrzuć je do rondelka. |
Krok 3 |
Całość zalej 0,5 litrem wody, która ma tylko przykryć jarzyny, i wrzuć bulionetkę Knorr. Gotuj pod przykryciem do momentu, aż warzywa zmiękną. |
Krok 4 |
Następnie wszystko zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możesz rozcieńczyć ją wodą. Gotowy krem podawaj z groszkiem ptysiowym. |
Autor: przepisy.pl |