Krem z groszku
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka
  • woda - 0.5 litrów
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • mrożone brokuły (można użyć świeżych) - 200 gramów
  • mrożony zielony groszek (można użyć świeżego) - 200 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i drobno pokrój.
  2. Groszek oraz brokuł włóż do sitka i przepłucz wodą – nie musisz ich rozmrażać. Następnie wraz z ziemniakami wrzuć je do rondelka.
  3. Całość zalej 0,5 litrem wody, która ma tylko przykryć jarzyny, i wrzuć bulionetkę Knorr. Gotuj pod przykryciem do momentu, aż warzywa zmiękną.
  4. Następnie wszystko zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możesz rozcieńczyć ją wodą. Gotowy krem podawaj z groszkiem ptysiowym.