Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Kalafiora podziel na różyczki. |
Krok 2 |
W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę i czosnek, dodaj kalafiora, selera, pietruszkę i ziemniaki – smaż chwilę razem. |
Krok 3 |
Do garnka wlej 800 ml wody oraz napój kokosowy. Dodaj kostkę Knorr i zagotuj. |
Krok 4 |
Zmniejsz ogień, zupę gotuj 15 minut. Następnie zmiksuj na gładki krem i dopraw do smaku pieprzem. |
Krok 5 |
Kromki pieczywa posmaruj delikatnie oliwą z oliwek i posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i pozwól aby zarumieniły się. Gotowa zupę nalej do talerzy i podawaj z grzankami. |