Krem z kukurydzy
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbasa chorizo - 200 gramów
  • Bulionetka drobiowa Knorr
  • kukurydza w puszce - 0.5 opakowań
  • białe cebule - 2 sztuki
  • słodka śmietana - 0.3 litrów
  • posiekana kolendra
  • woda - 1 litr
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj litr wody z bulionetką Knorr. Cebule pokrój i przesmaż.
  2. Do bulionu dodaj kukurydzę oraz cebulę. Gotuj przez 15 minut.
  3. Następnie wlej śmietanę i gotuj przez kolejne 7 minut. Całość zmiksuj (lub przetrzyj przez sito) i dopraw pieprzem.
  4. Kiełbasę chorizo pokrój w plastry i usmaż na patelni. Odlej nadmiar tłuszczu.
  5. Zupę podawaj z plastrami kiełbasy, udekorowaną świeżą kolendrą.