Krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z paluszkiem grissini
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory pelati - 700 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • woda - 1 litr
  • cebula - 1 sztuka
  • świeża bazylia - 0.5 pęczków
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • cukier do smaku - 1 szczypta
  • oliwa do smażenia
  • jogurt naturalny - 80 mililitrów
  • czarne oliwki - 6 sztuk
  • szczypiorek - 0.5 pęczków
  • mozzarella - 1 sztuka
  • paluszki grissini - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kostki Rosołu z kury Knorr rozprowadź w gorącej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie z oliwek, dodaj pomidory pelati i całość duś chwilę.
  2. Następnie zalej wszystko przygotowanym z bulionetki rosołem i gotuj kilka minut.
  3. Dodaj bazylię, cukier i świeżo zmielony pieprz, a następnie całość zmiksuj.
  4. Zupę przelej do głębokiego talerza. Dodaj mozzarellę pokrojoną w kostkę.
  5. Paluszki grissini zamocz w jogurcie, a następnie obsyp pokrojonymi bardzo drobno oliwkami i szczypiorkiem. Grissini podawaj ułożone na zupie. Całość udekoruj listkami bazylii.