| |||||||||
| Składniki | ||
| pomidory pelati | 2 opakowania | |
| Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
| ser mozzarella | 1 opakowanie | |
| cebula biała | 3 sztuki | |
| Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
| śmietana 18% | 200 mililitrów | |
| olej | 4 łyżki | |
| cukier | 1 łyżeczka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| woda | 1 litr |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę obierz, pokrój i obsmaż w garnku. Jeśli lubisz pikantne smaki, dorzuć papryczkę chili. Wlej litr wody, dodaj kostki Knorr i pomidory z puszki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. |
| Krok 2 |
| Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy. Gotuj 4 minuty. |
| Krok 3 |
| Zupę dopraw cukrem i pieprzem. Podawaj z kulkami mozzarelli. |
| Autor: Piotr Murawski |