Krem z pomidorów z mozzarellą

13


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pomidory pelati2 opakowania
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
ser mozzarella1 opakowanie
cebula biała3 sztuki
Rosół z kury Knorr2 sztuki
śmietana 18%200 mililitrów
olej4 łyżki
cukier1 łyżeczka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój i obsmaż w garnku. Jeśli lubisz pikantne smaki, dorzuć papryczkę chili. Wlej litr wody, dodaj kostki Knorr i pomidory z puszki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy. Gotuj 4 minuty.
Krok 3
Zupę dopraw cukrem i pieprzem. Podawaj z kulkami mozzarelli.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl