Krem z pomidorów z mozzarellą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory pelati - 2 opakowania
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • ser mozzarella - 1 opakowanie
  • cebula biała - 3 sztuki
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • olej - 4 łyżki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz, pokrój i obsmaż w garnku. Jeśli lubisz pikantne smaki, dorzuć papryczkę chili. Wlej litr wody, dodaj kostki Knorr i pomidory z puszki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
  2. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy. Gotuj 4 minuty.
  3. Zupę dopraw cukrem i pieprzem. Podawaj z kulkami mozzarelli.