|
Składniki | ||
pomidory pelati | 2 opakowania | |
Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
ser mozzarella | 1 opakowanie | |
cebula biała | 3 sztuki | |
Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
śmietana 18% | 200 mililitrów | |
olej | 4 łyżki | |
cukier | 1 łyżeczka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
woda | 1 litr |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę obierz, pokrój i obsmaż w garnku. Jeśli lubisz pikantne smaki, dorzuć papryczkę chili. Wlej litr wody, dodaj kostki Knorr i pomidory z puszki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. |
Krok 2 |
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i dodaj do zupy. Gotuj 4 minuty. |
Krok 3 |
Zupę dopraw cukrem i pieprzem. Podawaj z kulkami mozzarelli. |
Autor: Piotr Murawski |