Kremowa zapiekanka rybna
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z białej ryby - 400 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • śmietana 12% - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • groszek zielony - 2 łyżki
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • natka pietruszki - 1 łyżeczka
  • tłuszcz do wysmarowania formy - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kawałki ryby i śmietanę.
  2. Całość dopraw Delikatem Knorr oraz pieprzem.
  3. Foremki natłuść margaryną, a następnie nałóż do każdej z nich przygotowaną rybę z warzywami.
  4. Wierzch każdej porcji posyp bułką tartą, a następnie naczynka wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Po wyjęciu posyp posiekaną natką.