Kremowa zupa borowikowa

5


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
porcja rosołowa1 sztuka
Sos grzybowy Knorr1 opakowanie
grzyby suszone lub mrożone5 sztuk
włoszczyzna1 pęczek
ziemniaki300 gramów
śmietana 18%100 mililitrów
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 ziarna
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr4 ziarna
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
woda2 litry
Przygotowanie
Krok 1
Porcję rosołową i włoszczyznę zalej 2 l wody. Doprowadź wywar do wrzenia, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy i gotuj przez 30 minut.
Krok 2
Grzyby i obrane ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do garnka i gotuj 15 minut.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj ze śmietaną i wlej do zupy. Całość ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Zupę dodatkowo można doprawić odrobiną majeranku.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl