Kremowa zupa kukurydziana

3


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
kukurydza z puszki2 opakowania
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
ziemniaki2 sztuki
woda100 mililitrów
cebula1 sztuka
mleko500 mililitrów
boczek6 plastrów
pieprz czarny mielony1 szczypta
olej15 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Na rozgrzanej patelni z olejem smaż pokrojoną w kostkę cebulę, później dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 2
Gdy będą złociste, dodaj 100 mililitrów wrzątku i gotuj je pod nakryciem przez 15-20 minut, aż będą miękkie.
Krok 3
W oddzielnym naczyniu wymieszaj mleko, Bulion na włoszczyźnie Knorr, odcedzoną kukurydzę i świeżo mielony pieprz.
Krok 4
Dodaj wszystko do ziemniaków na patelni i duś przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Najlepiej podawaj z chrupiącym boczkiem, który można zrobić smażąc lub piekąc plasterki, aż wytopi się tłuszcz.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl