Przygotowanie |
Krok 1 |
Jasną część dymki pokrój drobno. Zielone części posiekaj i odstaw na później. Czosnek również posiekaj. |
Krok 2 |
Podsmaż cebulę wraz z czosnkiem w garnku z oliwą. Po chwili smażenia dodaj margarynę i poczekaj, aż cebula zrobi się szklista. |
Krok 3 |
Zupę Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z cebulą. |
Krok 4 |
Dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut. |
Krok 5 |
Zmiksuj zupę. Możesz również przetrzeć ją przez drobne sitko. Dzięki temu będzie jeszcze bardziej aksamitna i kremowa. |
Krok 6 |
Gotową zupę nałóż do szerokiego i głębokiego talerza. Wierzch posyp wcześniej posiekanym szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. Natychmiast podawaj. Zupa cebulowa w postaci kremowej doskonale smakuje z grzankami.
|