| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jasną część dymki pokrój drobno. Zielone części posiekaj i odstaw na później. Czosnek również posiekaj. |
| Krok 2 |
| Podsmaż cebulę wraz z czosnkiem w garnku z oliwą. Po chwili smażenia dodaj margarynę i poczekaj, aż cebula zrobi się szklista. |
| Krok 3 |
| Zupę Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z cebulą. |
| Krok 4 |
| Dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut. |
| Krok 5 |
| Zmiksuj zupę. Możesz również przetrzeć ją przez drobne sitko. Dzięki temu będzie jeszcze bardziej aksamitna i kremowa. |
| Krok 6 |
| Gotową zupę nałóż do szerokiego i głębokiego talerza. Wierzch posyp wcześniej posiekanym szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. Natychmiast podawaj. Zupa cebulowa w postaci kremowej doskonale smakuje z grzankami.
|