Kremowa zupa z młodej cebuli

28


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
cebula dymka ze szczypiorkiem1 pęczek
Francuska zupa cebulowa Knorr1 opakowanie
woda500 mililitrów
ząbki czosnku2 sztuki
oliwa z oliwek2 łyżki
margaryna1 łyżka
majeranek1 szczypta
śmietana 36%0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Jasną część dymki pokrój drobno. Zielone części posiekaj i odstaw na później. Czosnek również posiekaj.
Krok 2
Podsmaż cebulę wraz z czosnkiem w garnku z oliwą. Po chwili smażenia dodaj margarynę i poczekaj, aż cebula zrobi się szklista.
Krok 3
Zupę Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z cebulą.
Krok 4
Dodaj śmietankę, dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut.
Krok 5
Zmiksuj zupę. Możesz również przetrzeć ją przez drobne sitko. Dzięki temu będzie jeszcze bardziej aksamitna i kremowa.
Krok 6
Gotową zupę nałóż do szerokiego i głębokiego talerza. Wierzch posyp wcześniej posiekanym szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. Natychmiast podawaj. Zupa cebulowa w postaci kremowej doskonale smakuje z grzankami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl