PRZEPISY.PL

Kremowa zupa z porów

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
12
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • oczyszczone pory (same białe części), pokrojone w plastry3 szt
  • obrane i starte na grubej tarce ziemniaki200 g
  • Rosół z kury Knorr2 szt
  • posiekana cebula1 szt
  • zmiażdżony ząbek czosnku1 szt
  • śmietana 36%1 szklanka
  • biały pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • pęczek drobnego szczypiorku0.25 szt
  • masło2 łyżki
  • Krok 1

    W garnku rozpuść masło.* Zeszklij pory, cebulę, czosnek i selera. Przygotuj bulion z kostek Rosół z kury Knorr.
  • Krok 2

    Posól ziemniaki, dodaj je do garnka i wlej bulion.
  • Krok 3

    Przykryj, po czym gotuj przez 20 minut na maleńkim ogniu.
  • Krok 4

    Następnie zmiksuj zupę i wymieszaj ją ze śmietaną.
  • Krok 5

    Ponownie zagotuj zupę i dopraw ją do smaku (jeśli uznasz to za konieczne). Przed podaniem posyp szczypiorkiem. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

11
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
273
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
8
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
5
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe