Kremowa zupa

1


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
makaron fusilli200 gramów
Fix Spaghetti Carbonara Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
woda300 mililitrów
szparagi zielone400 gramów
margaryna15 gramów
mleko500 mililitrów
kwaśna śmietana125 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Podsmaż na margarynie drobno pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, aż będą przezroczyste.
Krok 2
Ugotuj makaron.
Krok 3
Przygotuj Fix Knorr Spaghetti Carbonara zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, po czym dokładnie wymieszaj z mlekiem i dodatkową ilością wody – ok. 300 mililitrów.
Krok 4
Ugotuj szparagi przez 8-10 minut w lekko słonej wodzie, po czym pokrój je w kawałki.
Krok 5
Do cebulki na patelnię dodaj makaron, szparagi oraz sos, wymieszaj wszystko i pozostaw na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 6
Dodaj do kremowej zupy kwaśną śmietanę i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl