Kremowa zupa
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron fusilli - 200 gramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • woda - 300 mililitrów
  • szparagi zielone - 400 gramów
  • margaryna - 15 gramów
  • mleko - 500 mililitrów
  • kwaśna śmietana - 125 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż na margarynie drobno pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, aż będą przezroczyste.
  2. Ugotuj makaron.
  3. Przygotuj Fix Knorr Spaghetti Carbonara zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, po czym dokładnie wymieszaj z mlekiem i dodatkową ilością wody – ok. 300 mililitrów.
  4. Ugotuj szparagi przez 8-10 minut w lekko słonej wodzie, po czym pokrój je w kawałki.
  5. Do cebulki na patelnię dodaj makaron, szparagi oraz sos, wymieszaj wszystko i pozostaw na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut.
  6. Dodaj do kremowej zupy kwaśną śmietanę i podawaj.