Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki młode - 6 sztuk
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona cebula - 2 sztuki
  • Curry Knorr - 1 łyżka
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • mleko - 450 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki umyj dokładnie. Nie obieraj. Pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oleju.
  2. Gdy będzie szklista, odłóż połowę na talerzyk. Następnie dodaj ziemniaki.
  3. Po ok. 10 minutach smażenia dodaj curry.
  4. Następnie wlej na patelnię mleko i wsyp Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  5. Całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie i sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i plasterkami wcześniej usmażonej cebuli.