Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami

137


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron tagliatelle350 gramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
pierś z kurczaka 1 sztuka
brokuły0.5 sztuk
pomidorki cherry kilka sztuk8 sztuk
śmietana 18%50 mililitrów
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kurczaka pokrojonego w niedużą kostkę.
Krok 3
Do podsmażonego kurczaka dodaj makaron, brokuły oraz pokrojone na połówki pomidorki. Do tego dodaj śmietankę i Bulion warzywny Knorr, przez chwilę gotuj. Całość wymieszaj dokładnie, zagotuj i wyłóż na talerze. Tip: Aby wzbogacić smak dania posyp je startym parmezanem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl