| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron tagliatelle | 350 gramów | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
| brokuły | 0.5 sztuk | |
| pomidorki cherry kilka sztuk | 8 sztuk | |
| śmietana 18% | 50 mililitrów | |
| olej | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzanej oliwie przesmaż kurczaka pokrojonego w niedużą kostkę. |
| Krok 3 |
| Do podsmażonego kurczaka dodaj makaron, brokuły oraz pokrojone na połówki pomidorki. Do tego dodaj śmietankę i Bulion warzywny Knorr, przez chwilę gotuj. Całość wymieszaj dokładnie, zagotuj i wyłóż na talerze. Tip: Aby wzbogacić smak dania posyp je startym parmezanem. |
| Autor: Piotr Murawski |