|
Składniki | ||
makaron tagliatelle | 350 gramów | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
brokuły | 0.5 sztuk | |
pomidorki cherry kilka sztuk | 8 sztuk | |
śmietana 18% | 50 mililitrów | |
olej | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj. |
Krok 2 |
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kurczaka pokrojonego w niedużą kostkę. |
Krok 3 |
Do podsmażonego kurczaka dodaj makaron, brokuły oraz pokrojone na połówki pomidorki. Do tego dodaj śmietankę i Bulion warzywny Knorr, przez chwilę gotuj. Całość wymieszaj dokładnie, zagotuj i wyłóż na talerze. Tip: Aby wzbogacić smak dania posyp je startym parmezanem. |
Autor: Piotr Murawski |