Kremowe wstążki z warzywami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • biały makaron fettuccine - 300 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 0.5 sztuk
  • cebula biała - 1 sztuka
  • dynia - 100 gramów
  • wino białe - 100 mililitrów
  • śmietana 36% - 250 mililitrów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • pomidorki cherry - 4 sztuki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili wlej wino i zredukuj jego objętość.
  2. Następnie wlej śmietanę, zagotuj i dodaj kostkę rosołową Knorr. Sos gotuj 5-8 minut, do momentu, gdy lekko zgęstnieje.
  3. W tym czasie pokrój pozostałe warzywa w jednakowej wielkości kostkę ok. 1,5 cm i przesmaż na patelni. Dopraw do smaku. Dodaj połówki pomidorów.
  4. Ugotowany makaron połącz z gotowym sosem i wyłóż na talerze. Wierzch posyp warzywami i udekoruj listkami pietruszki.