Przygotowanie |
Krok 1 |
Utrzeć Kasię z cukrem, jajkami i odrobiną olejku. |
Krok 2 |
Porcjami dodawać mleko oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. |
Krok 3 |
Ciasto przełożyć do dwóch natłuszczonych tortownic (o średnicy około 20 cm). |
Krok 4 |
Piec 25 minut w temperaturze 190 stopni C. |
Krok 5 |
Krem: żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką. Ciągle mieszając, wlewać gorące przegotowane mleko. |
Krok 6 |
Ucierać nad garnkiem z wrzącą wodą, aż masa zgęstnieje. Ogrzewać jeszcze 2 minuty, odstawić. |
Krok 7 |
Gorącą masę wymieszać z Kasią i ostudzić. Upieczone krążki ciasta przełożyć zimnym kremem. |
Krok 8 |
Rozpuścić czekoladę z Kasią, utrzeć z 1/2 szklanki cukru pudru i łyżką gorącej wody. |
Krok 9 |
Grubą warstwę polewy rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta. Gotowe ciasto udekorować cukrem pudrem. |