Kremówka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 szklanka

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę mleka wymieszać mikserem z żółtkami, mąką i budyniami.

Krok 2

Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 3

Do gotującego się mleka wlać wymieszaną masę jajeczno-budyniową i gotować 2 min., ciągle mieszając.

Krok 4

Przełożyć masę do innego naczynia i mieszać co jakiś czas, aż całkowicie wystygnie.

Krok 5

Następnie utrzeć Kasię, dodając po łyżce masy.

Krok 6

Całość wyłożyć na herbatniki ułożone w prostokątnej blaszce, wygładzić i przykryć kolejną warstwą herbatników.

Krok 7

Pozostawić na ok. 2 godziny w lodówce.

Krok 8

Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej