Kremowo-czekoladowe gniazdka
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C
  • Forma do muffinek

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • brązowy cukier - 80 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 110 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
  • czekolada gorzka, posiekana - 30 gramów
  • krem
  • ciemna czekolada - 40 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • cukier - 100 gramów
  • dekoracja
  • M&M's lub Lentilky
  • przygotujesz szybciej z
  • Kasia Babeczki czekoladowe - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ubij Kasię z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka, wciąż ubijając.
  2. Dodaj powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilią i mieszaj, aż ciasto się połączy.
  3. Dodaj rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i delikatnie wymieszaj łyżką.
  4. Włóż papilotki do formy na muffiny i nałóż do nich ciasto do ¾ wysokości. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 °C. Wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
  5. W kąpieli wodnej rozpuść ciemną czekoladę.
  6. Zmiksuj Kasię z drobnoziarnistym cukrem, aż do rozpuszczenia cukru. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.
  7. Nałóż krem na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub strzykawki. Na wierzchu ułóż M&M's lub Lentilky.
  8. Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.