Kremowo-czekoladowe gniazdka

22


Łatwe


60 min.


8 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
brązowy cukier80 gramów
jajka2 sztuki
mąka110 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
ekstrakt waniliowy1 łyżeczka
czekolada gorzka, posiekana30 gramów
Krem:
ciemna czekolada40 gramów
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
cukier100 gramów
Dekoracja:
M&M's lub Lentilky
Przygotujesz szybciej z:
Kasia Babeczki czekoladowe1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ubij Kasię z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka, wciąż ubijając.
Krok 2
Dodaj powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilią i mieszaj, aż ciasto się połączy.
Krok 3
Dodaj rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i delikatnie wymieszaj łyżką.
Krok 4
Włóż papilotki do formy na muffiny i nałóż do nich ciasto do ¾ wysokości. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 °C. Wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 5
W kąpieli wodnej rozpuść ciemną czekoladę.
Krok 6
Zmiksuj Kasię z drobnoziarnistym cukrem, aż do rozpuszczenia cukru. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.
Krok 7
Nałóż krem na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub strzykawki. Na wierzchu ułóż M&M's lub Lentilky.
Krok 8
Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl