Kremowy gulasz po francusku

16


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
udka z kurczaka bez kości500 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
boczek wędzony3 plastry
groszek mrożony0.5 szklanek
cebula1 sztuka
musztarda ziarnista2 łyżeczki
śmietana200 mililitrów
olej2 łyżki
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka. Boczek i kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm.
Krok 2
Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę.
Krok 3
Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i musztardę.
Krok 4
Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie.
Krok 5
Pod koniec dodaj groszek. Dla wzbogacenia smaku przypraw gulasz szczyptą tymianku.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl