|
Składniki | ||
udka z kurczaka bez kości | 500 gramów | |
Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
boczek wędzony | 3 plastry | |
groszek mrożony | 0.5 szklanek | |
cebula | 1 sztuka | |
musztarda ziarnista | 2 łyżeczki | |
śmietana | 200 mililitrów | |
olej | 2 łyżki | |
woda | 200 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w piórka. Boczek i kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm. |
Krok 2 |
Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę. |
Krok 3 |
Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i musztardę. |
Krok 4 |
Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. |
Krok 5 |
Pod koniec dodaj groszek. Dla wzbogacenia smaku przypraw gulasz szczyptą tymianku. |
Autor: Piotr Murawski |