| |||||||||
| Składniki | ||
| udka z kurczaka bez kości | 500 gramów | |
| Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
| boczek wędzony | 3 plastry | |
| groszek mrożony | 0.5 szklanek | |
| cebula | 1 sztuka | |
| musztarda ziarnista | 2 łyżeczki | |
| śmietana | 200 mililitrów | |
| olej | 2 łyżki | |
| woda | 200 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę pokrój w piórka. Boczek i kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm. |
| Krok 2 |
| Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę. |
| Krok 3 |
| Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i musztardę. |
| Krok 4 |
| Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. |
| Krok 5 |
| Pod koniec dodaj groszek. Dla wzbogacenia smaku przypraw gulasz szczyptą tymianku. |
| Autor: Piotr Murawski |