Kremowy gulasz po francusku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udka z kurczaka bez kości - 500 gramów
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • boczek wędzony - 3 plastry
  • groszek mrożony - 0.5 szklanek
  • cebula - 1 sztuka
  • musztarda ziarnista - 2 łyżeczki
  • śmietana - 200 mililitrów
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w piórka. Boczek i kurczaka w kostkę o boku 1,5 cm.
  2. Smaż mięso, aż będzie rumiane. Dodaj cebulę.
  3. Wlej 200 ml wody oraz śmietanę i musztardę.
  4. Dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj. Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie.
  5. Pod koniec dodaj groszek. Dla wzbogacenia smaku przypraw gulasz szczyptą tymianku.