Kremowy makaron z krewetkami i limonką

15


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
krewetki200 gramów
makaron muszelki300 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
śmietana400 mililitrów
limonka2 sztuki
oliwa80 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Krewetki oczyść, następnie zamarynuj w połowie oliwy i przyprawie Knorr.
Krok 2
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go, zachowaj szklankę wody z gotowania.
Krok 3
Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.
Krok 4
Gdy się zrumienią, dodaj krewetki wraz z marynatą i po chwili smażenia wlej śmietankę.
Krok 5
Zagotuj sos, dodaj makaron, szklankę wody z jego gotowania i całość gotuj kilka minut, aż wszystko się połączy.
Krok 6
Ze skórki limonki zrób zesty (wiórki) i posyp nimi makaron przed podaniem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl