Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron muszelki - 400 gramów
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • mrożony groszek - 250 gramów
  • łosoś lub tuńczyk - 3 opakowania
  • cytryna - 1 sztuka
  • mięta - 30 gramów
  • śmietana - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Mrożony groszek zalej wrzątkiem i pozostaw na 5 minut, po czym odsącz go z wody.
  3. Fix Knorr Spaghetti 4 sery z brokułami zagotuj z 400 ml wody i śmietaną.
  4. W dużej misce wymieszaj makaron, sos serowy, groszek, rybę z puszki.
  5. W moździerzu połącz liście mięty i sok z cytryny wraz z odrobiną startej skórki. Polej miętowo-cytrynowym sosem makaron przy podaniu.