Kremowy por z serem i migdałami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • młody por - 16 sztuk
  • mleko - 300 mililitrów
  • śmietana słodka - 1 szklanka
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • parmezan tarty - 0.5 szklanek
  • płatki migdałów - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Pora dokładnie umyj. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym
  2. Mleko wymieszaj ze śmietanką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.
  3. Polej pory gotowym sosem. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut.
  4. Po tym czasie posyp pory świeżo startym serem i płatkami migdałów. Ponownie piecz przez 10-15 minut.