Kremowy sernik
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 175 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 40 dekagramów
  • żółtko - 3 sztuki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • kakao - 3 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 25 dekagramów
  • cukier - 5 łyżek
  • krem
  • Kostka do pieczenia Kasia - 5 łyżek
  • żółtko - 3 sztuki
  • cukier - 5 łyżek
  • serek homogenizowany waniliowy - 4 opakowania
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • brzoskwinie - 1 opakowanie
  • białko - 6 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części i odstawić do lodówki.
  2. Utrzeć Kasię, wymieszać z żółtkami i cukrem, dodać serki, obie mąki i brzoskwinki pokrojone.
  3. Dodać ubite białka.
  4. Zetrzeć jedną część ciasta na blaszkę, na to wylać masę i na wierzch zetrzeć na grubych oczkach drugą część ciasta.