
60 minut
Łatwe
Wskazówki pieczenia:
Składniki:
ciasto
- mąka - 40 dekagramów
- żółtko - 3 sztuki
- proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
- kakao - 3 łyżki
- Kostka do pieczenia Kasia - 25 dekagramów
- cukier - 5 łyżek
krem
- Kostka do pieczenia Kasia - 5 łyżek
- żółtko - 3 sztuki
- cukier - 5 łyżek
- serek homogenizowany waniliowy - 4 opakowania
- mąka pszenna - 1 łyżka
- mąka ziemniaczana - 1 łyżka
- brzoskwinie - 1 opakowanie
- białko - 6 sztuk
Sposób przygotowania:
- Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części i odstawić do lodówki.
- Utrzeć Kasię, wymieszać z żółtkami i cukrem, dodać serki, obie mąki i brzoskwinki pokrojone.
- Dodać ubite białka.
- Zetrzeć jedną część ciasta na blaszkę, na to wylać masę i na wierzch zetrzeć na grubych oczkach drugą część ciasta.