| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Szalotki zalej wrzącą wodą i odstaw na chwilę. Gdy osłonka lekko zmięknie, obierz cebulki i przekrój je na pół. | 
| Krok 2 | 
| Łososia pokrój w grubą kostkę, około dwu centymetrową. Pokrojoną rybę i krewetki umieść w misce, wlej do niej trzy łyżki oliwy, dodaj Przyprawę do grilla Knorr i ¼ pęczka posiekanej kolendry. Całość dokładnie wymieszaj. | 
| Krok 3 | 
| Na patelni na pozostałej oliwie podsmaż posiekany czosnek. Gdy się zarumieni, dodaj posiekana kolendrę i trzy łyżki sosu Hellmann’s Chili, dodaj również łyżkę wody. Całość dokładnie wymieszaj, tak aby oliwa zemulgowała w sosie. | 
| Krok 4 | 
| Na trawę cytrynową nabijaj po kolei składniki - zacznij od krewetki, potem nałóż cebulkę,  łososia i pomidorka. Na jednym szaszłyku powinny być trzy krewetki i trzy kawałki ryby.  Gotowe szaszłyki posmaruj po wierzchu wcześniej przygotowanym sosem, grilluj na aluminiowych tackach na rozgrzanym grillu po 4 do 6 minut z każdej strony, przekładając szaszłyki co jakiś czas i smarując je kolejny raz. |