| |||||||||
| Składniki | ||
| jajko | 1 sztuka | |
| wiórki kokosowe | 100 gramów | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| sok z limonki | 1 łyżka | |
| czosnek ząbek | 1 sztuka | |
| krewetki średniej wielkości | 500 gramów | |
| Majonez Hellmann’s Original | 100 mililitrów | |
| Rama Classic | 2 łyżki | |
| odrobina chilli w płatkach |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Obierz krewetki i usuń z nich żyłki. Pozostaw ogonki. Rozkrusz kostkę rosołową Knorr i dobrze wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Lekko ubij jajka. Zanurz każdą z krewetek w jajku a następnie w panierce kokosowej. |
| Krok 2 |
| Aby przygotować sos ailloli, wymieszaj razem: majonez, rozgnieciony czosnek, sok z limonki i chili w płatkach. |
| Krok 3 |
| Smaż krewetki na 2 łyżkach margaryny z każdej strony przez około 2 minuty bądź do momentu zezłocenia. Podawaj z sosem ailloli. |
| Autor: przepisy.pl |