|
Składniki | ||
jajko | 1 sztuka | |
wiórki kokosowe | 100 gramów | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
sok z limonki | 1 łyżka | |
czosnek ząbek | 1 sztuka | |
krewetki średniej wielkości | 500 gramów | |
Majonez Hellmann’s Original | 100 mililitrów | |
Rama Classic | 2 łyżki | |
odrobina chilli w płatkach |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Obierz krewetki i usuń z nich żyłki. Pozostaw ogonki. Rozkrusz kostkę rosołową Knorr i dobrze wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Lekko ubij jajka. Zanurz każdą z krewetek w jajku a następnie w panierce kokosowej. |
Krok 2 |
Aby przygotować sos ailloli, wymieszaj razem: majonez, rozgnieciony czosnek, sok z limonki i chili w płatkach. |
Krok 3 |
Smaż krewetki na 2 łyżkach margaryny z każdej strony przez około 2 minuty bądź do momentu zezłocenia. Podawaj z sosem ailloli. |
Autor: przepisy.pl |