Krewetki w kokosie z sosem ailloli

18


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
jajko1 sztuka
wiórki kokosowe100 gramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
sok z limonki1 łyżka
czosnek ząbek1 sztuka
krewetki średniej wielkości500 gramów
Majonez Hellmann’s Original100 mililitrów
Rama Classic2 łyżki
odrobina chilli w płatkach
Przygotowanie
Krok 1
Obierz krewetki i usuń z nich żyłki. Pozostaw ogonki. Rozkrusz kostkę rosołową Knorr i dobrze wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Lekko ubij jajka. Zanurz każdą z krewetek w jajku a następnie w panierce kokosowej.
Krok 2
Aby przygotować sos ailloli, wymieszaj razem: majonez, rozgnieciony czosnek, sok z limonki i chili w płatkach.
Krok 3
Smaż krewetki na 2 łyżkach margaryny z każdej strony przez około 2 minuty bądź do momentu zezłocenia. Podawaj z sosem ailloli.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl