Krewetki w panierce - kotlety

8


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
ugotowane krewetki350 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
cebula1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
jajko1 sztuka
zielona papryczka chilli0.5 łyżeczek
chili mielone0.5 łyżeczek
kurkuma0.5 łyżeczek
pieprz czarny mielony0.5 łyżeczek
imbir suszony1 łyżeczka
liście świeżej mięty4 sztuki
bułka tarta100 gramów
masło ghee100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ugotowane i obrane ze skorupek krewetki zmiel wraz z czosnkiem, chilli, cebulą.
Krok 2
Otrzymaną masę starannie wymieszaj z jajkiem, dopraw przyprawą Knorr, imbirem i turmerikiem.
Krok 3
Uformuj krokiety o średnicy około 4 centymetrów i obtocz je w bułce tartej.
Krok 4
Smaż krokiety na tłuszczu po obu stronach przez około 7 minut, aby uzyskały złoty kolor. Podawaj przybrane całymi krewetkami i posypane posiekanymi liśćmi mięty.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl