|
Składniki | ||
ugotowane krewetki | 350 gramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
jajko | 1 sztuka | |
zielona papryczka chilli | 0.5 łyżeczek | |
chili mielone | 0.5 łyżeczek | |
kurkuma | 0.5 łyżeczek | |
pieprz czarny mielony | 0.5 łyżeczek | |
imbir suszony | 1 łyżeczka | |
liście świeżej mięty | 4 sztuki | |
bułka tarta | 100 gramów | |
masło ghee | 100 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotowane i obrane ze skorupek krewetki zmiel wraz z czosnkiem, chilli, cebulą. |
Krok 2 |
Otrzymaną masę starannie wymieszaj z jajkiem, dopraw przyprawą Knorr, imbirem i turmerikiem. |
Krok 3 |
Uformuj krokiety o średnicy około 4 centymetrów i obtocz je w bułce tartej. |
Krok 4 |
Smaż krokiety na tłuszczu po obu stronach przez około 7 minut, aby uzyskały złoty kolor. Podawaj przybrane całymi krewetkami i posypane posiekanymi liśćmi mięty. |
Autor: przepisy.pl |