| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Czosnek i cebulę posiekaj. Na patelni o grubym dnie rozgrzej olej i dodaj całe ziarna gorczycy i czarnuszkę. Gdy gorczyca zacznie pękać i strzelać, dorzuć czosnek i podgrzewaj przez około 30 sekund. |
| Krok 2 |
| Dodaj cebulę i smaż przez ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. |
| Krok 3 |
| Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i podgrzewaj przez kolejne 8 minut. |
| Krok 4 |
| Dodaj kurkumę i paprykę, kmin rzymski, mieloną gorczycę i sól. Całość dokładnie wymieszaj i duś przez 3-4 minuty. |
| Krok 5 |
| Teraz dodaj mielone migdały i wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Zmniejsz ogień i duś przez około 8-10 minut do momentu, gdy zacznie oddzielać się olej. |
| Krok 6 |
| W oddzielnym rondlu rozgrzej pozostały olej, na którym smaż krewetki, ciągle mieszając do czasu, gdy będą miały różową barwę |
| Krok 7 |
| Przełóż je do sosu i gotuj przez 2 minuty. Podawaj zaraz po przygotowaniu. |