Przygotowanie |
Krok 1 |
Czosnek i cebulę posiekaj. Na patelni o grubym dnie rozgrzej olej i dodaj całe ziarna gorczycy i czarnuszkę. Gdy gorczyca zacznie pękać i strzelać, dorzuć czosnek i podgrzewaj przez około 30 sekund. |
Krok 2 |
Dodaj cebulę i smaż przez ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. |
Krok 3 |
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i podgrzewaj przez kolejne 8 minut. |
Krok 4 |
Dodaj kurkumę i paprykę, kmin rzymski, mieloną gorczycę i sól. Całość dokładnie wymieszaj i duś przez 3-4 minuty. |
Krok 5 |
Teraz dodaj mielone migdały i wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Zmniejsz ogień i duś przez około 8-10 minut do momentu, gdy zacznie oddzielać się olej. |
Krok 6 |
W oddzielnym rondlu rozgrzej pozostały olej, na którym smaż krewetki, ciągle mieszając do czasu, gdy będą miały różową barwę |
Krok 7 |
Przełóż je do sosu i gotuj przez 2 minuty. Podawaj zaraz po przygotowaniu. |