|
Składniki | ||
awokado | 3 sztuki | |
pieprz | ||
sól | ||
czosnek ząbek | 1 sztuka | |
cukier puder | 1 łyżeczka | |
makaron ryżowy nitki | 1 opakowanie | |
grejpfrut czerwony | 2 sztuki | |
krewetki marynowane | 400 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Awokado obierz i pokrój na kostkę. Grejpfruty również pokrój na kostkę. Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odsącz. |
Krok 2 |
Do miseczki włóż krewetki, awokado, grejpfruty, dodaj rozgnieciony czosnek, cukier puder, pieprz oraz sól. |
Krok 3 |
Wszystko dokładnie wymieszaj. Makaron rozłóż na talerze lub do kieliszków koktajlowych, a na nim ułóż sałatkę krewetkową. |
Autor: pasibrzuch |