Krewetki z boczkiem

Składniki:

  • olej - 1 łyżka
  • chrzan - 1 łyżeczka
  • cytryna - 1 sztuka
  • sól morska - 1 łyżeczka
  • papryka - 1 łyżeczka
  • boczek wędzony - 20 plastrów
  • tabasco - 1 łyżeczka
  • ketchup - 3 łyżki
  • krewetki mrożone średnie - 20 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź, po czym osusz.
  2. Krewetki układaj na plasterkach boczku, zawijaj go i spinaj wykałaczką.
  3. Z cytryny wyciśnij sok i połową płynu polej krewetki, posyp papryką oraz oprósz solą.
  4. Krewetki w boczku wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 3 minuty z każdej strony.
  5. Do reszty soku z cytryny dodaj ketchup, tabasco, chrzan oraz pozostałą sól. Wszystko wymieszaj i podawaj jako sos do krewetek.