|
Składniki | ||
olej | 1 łyżka | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
świeży imbir | 3 plastry | |
wiórki kokosowe | 1 łyżka | |
fasolka szparagowa | 150 gramów | |
bulion | 3 łyżki | |
czosnek ząbki | 1 sztuka | |
krewetki obrane mrożone | 100 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz, a czosnek posiekaj |
Krok 2 |
Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i smaż przez 3 minuty cały czas mieszając. |
Krok 3 |
Dodaj czosnek oraz imbir i chwilę podsmaż. |
Krok 4 |
Wrzuć fasolkę, wiórki kokosowe i wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem. |
Krok 5 |
Serwuj na ciepło z białym pieczywem lub grzankami. |
Autor: pasibrzuch |