| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 1 łyżka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| świeży imbir | 3 plastry | |
| wiórki kokosowe | 1 łyżka | |
| fasolka szparagowa | 150 gramów | |
| bulion | 3 łyżki | |
| czosnek ząbki | 1 sztuka | |
| krewetki obrane mrożone | 100 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz, a czosnek posiekaj |
| Krok 2 |
| Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i smaż przez 3 minuty cały czas mieszając. |
| Krok 3 |
| Dodaj czosnek oraz imbir i chwilę podsmaż. |
| Krok 4 |
| Wrzuć fasolkę, wiórki kokosowe i wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem. |
| Krok 5 |
| Serwuj na ciepło z białym pieczywem lub grzankami. |
| Autor: pasibrzuch |