Krewetki z fasolą szparagową

Składniki:

  • olej - 1 łyżka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • świeży imbir - 3 plastry
  • wiórki kokosowe - 1 łyżka
  • fasolka szparagowa - 150 gramów
  • bulion - 3 łyżki
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • krewetki obrane mrożone - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz, a czosnek posiekaj
  2. Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i smaż przez 3 minuty cały czas mieszając.
  3. Dodaj czosnek oraz imbir i chwilę podsmaż.
  4. Wrzuć fasolkę, wiórki kokosowe i wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Serwuj na ciepło z białym pieczywem lub grzankami.