Krewetki z fasolą szparagową

0


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
olej1 łyżka
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
świeży imbir3 plastry
wiórki kokosowe1 łyżka
fasolka szparagowa150 gramów
bulion3 łyżki
czosnek ząbki 1 sztuka
krewetki obrane mrożone100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie i odsącz, a czosnek posiekaj
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć krewetki i smaż przez 3 minuty cały czas mieszając.
Krok 3
Dodaj czosnek oraz imbir i chwilę podsmaż.
Krok 4
Wrzuć fasolkę, wiórki kokosowe i wlej bulion. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Serwuj na ciepło z białym pieczywem lub grzankami.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl