Krewetki z kaszottem meksykańskim

5


Łatwe


120 min.


4 os.

Składniki
oliwa6 łyżek
cebula0.5 sztuk
pomidory z puszki100 gramów
Kaszotto meksykańskie Knorr1 opakowanie
krewetki 16/20 400 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
chili 0.25 sztuk
świeża kolendra0.5 pęczków
cukinia1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
oliwki60 gramów
wino białe100 mililitrów
awokado50 gramów
limonka1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Krewetki zamarynuj czosnkiem, chili, częścią oliwy, kolendrą i odstaw na 2 h do lodówki.
Krok 2
W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, pomidory z puszki i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
Krok 3
Przesmaż krewetki na oliwie z cukinią, papryką i oliwkami. Podlej winem i odparuj.
Krok 4
Dodaj przygotowane wcześniej kaszotto i wymieszaj. Podawaj posypane avocado, świeżą kolendrą i cząstkami limonki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl