Krewetki z kaszottem meksykańskim
  • 120 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • oliwa - 6 łyżek
  • cebula - 0.5 sztuk
  • pomidory z puszki - 100 gramów
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - 1 opakowanie
  • krewetki 16/20 - 400 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • chili - 0.25 sztuk
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • oliwki - 60 gramów
  • wino białe - 100 mililitrów
  • awokado - 50 gramów
  • limonka - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki zamarynuj czosnkiem, chili, częścią oliwy, kolendrą i odstaw na 2 h do lodówki.
  2. W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, pomidory z puszki i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
  3. Przesmaż krewetki na oliwie z cukinią, papryką i oliwkami. Podlej winem i odparuj.
  4. Dodaj przygotowane wcześniej kaszotto i wymieszaj. Podawaj posypane avocado, świeżą kolendrą i cząstkami limonki.