| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa | 6 łyżek | |
| cebula | 0.5 sztuk | |
| pomidory z puszki | 100 gramów | |
| Kaszotto meksykańskie Knorr | 1 opakowanie | |
| krewetki 16/20 | 400 gramów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| chili | 0.25 sztuk | |
| świeża kolendra | 0.5 pęczków | |
| cukinia | 1 sztuka | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| oliwki | 60 gramów | |
| wino białe | 100 mililitrów | |
| awokado | 50 gramów | |
| limonka | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Krewetki zamarynuj czosnkiem, chili, częścią oliwy, kolendrą i odstaw na 2 h do lodówki. |
| Krok 2 |
| W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, pomidory z puszki i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. |
| Krok 3 |
| Przesmaż krewetki na oliwie z cukinią, papryką i oliwkami. Podlej winem i odparuj. |
| Krok 4 |
| Dodaj przygotowane wcześniej kaszotto i wymieszaj. Podawaj posypane avocado, świeżą kolendrą i cząstkami limonki. |
| Autor: przepisy.pl |