|
Składniki | ||
oliwa | 6 łyżek | |
cebula | 0.5 sztuk | |
pomidory z puszki | 100 gramów | |
Kaszotto meksykańskie Knorr | 1 opakowanie | |
krewetki 16/20 | 400 gramów | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
chili | 0.25 sztuk | |
świeża kolendra | 0.5 pęczków | |
cukinia | 1 sztuka | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
oliwki | 60 gramów | |
wino białe | 100 mililitrów | |
awokado | 50 gramów | |
limonka | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Krewetki zamarynuj czosnkiem, chili, częścią oliwy, kolendrą i odstaw na 2 h do lodówki. |
Krok 2 |
W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, pomidory z puszki i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. |
Krok 3 |
Przesmaż krewetki na oliwie z cukinią, papryką i oliwkami. Podlej winem i odparuj. |
Krok 4 |
Dodaj przygotowane wcześniej kaszotto i wymieszaj. Podawaj posypane avocado, świeżą kolendrą i cząstkami limonki. |
Autor: przepisy.pl |