Krewetki z pietruszką

22


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
papryki pepperoni czerwone2 sztuki
Sos sałatkowy francuski Knorr1 sztuka
papryka pepperoni zielona1 sztuka
krewetki750 gramów
ząbek czosnku5 sztuk
pęczek natki pietruszki1 sztuka
sok z cytryny
oliwa z oliwek
Przygotowanie
Krok 1
Pepperoni oczyść, usuń nasiona i drobno pokrój. Posiekaj czosnek.
Krok 2
100 mililitrów oliwy dobrze wymieszaj z jedną łyżką soku z cytryny.
Krok 3
Dodaj Sos sałatkowy koperkowo - ziołowy Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj krewetki i pozostałe składniki, wymieszaj i piecz wszystko w temperaturze 175 stopni przez 10 minut. Udekoruj pietruszką i podawaj na gorąco, na przykład z grzankami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl