| |||||||||
| Składniki | ||
| papryki pepperoni czerwone | 2 sztuki | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 sztuka | |
| papryka pepperoni zielona | 1 sztuka | |
| krewetki | 750 gramów | |
| ząbek czosnku | 5 sztuk | |
| pęczek natki pietruszki | 1 sztuka | |
| sok z cytryny | ||
| oliwa z oliwek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pepperoni oczyść, usuń nasiona i drobno pokrój. Posiekaj czosnek. |
| Krok 2 |
| 100 mililitrów oliwy dobrze wymieszaj z jedną łyżką soku z cytryny. |
| Krok 3 |
| Dodaj Sos sałatkowy koperkowo - ziołowy Knorr i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Dodaj krewetki i pozostałe składniki, wymieszaj i piecz wszystko w temperaturze 175 stopni przez 10 minut. Udekoruj pietruszką i podawaj na gorąco, na przykład z grzankami. |
| Autor: przepisy.pl |