|
Składniki | ||
papryki pepperoni czerwone | 2 sztuki | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 sztuka | |
papryka pepperoni zielona | 1 sztuka | |
krewetki | 750 gramów | |
ząbek czosnku | 5 sztuk | |
pęczek natki pietruszki | 1 sztuka | |
sok z cytryny | ||
oliwa z oliwek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pepperoni oczyść, usuń nasiona i drobno pokrój. Posiekaj czosnek. |
Krok 2 |
100 mililitrów oliwy dobrze wymieszaj z jedną łyżką soku z cytryny. |
Krok 3 |
Dodaj Sos sałatkowy koperkowo - ziołowy Knorr i dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Dodaj krewetki i pozostałe składniki, wymieszaj i piecz wszystko w temperaturze 175 stopni przez 10 minut. Udekoruj pietruszką i podawaj na gorąco, na przykład z grzankami. |
Autor: przepisy.pl |