Krewetki z pietruszką
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • papryki pepperoni czerwone - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 sztuka
  • papryka pepperoni zielona - 1 sztuka
  • krewetki - 750 gramów
  • ząbek czosnku - 5 sztuk
  • pęczek natki pietruszki - 1 sztuka
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Pepperoni oczyść, usuń nasiona i drobno pokrój. Posiekaj czosnek.
  2. 100 mililitrów oliwy dobrze wymieszaj z jedną łyżką soku z cytryny.
  3. Dodaj Sos sałatkowy koperkowo - ziołowy Knorr i dokładnie wymieszaj.
  4. Dodaj krewetki i pozostałe składniki, wymieszaj i piecz wszystko w temperaturze 175 stopni przez 10 minut. Udekoruj pietruszką i podawaj na gorąco, na przykład z grzankami.