Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO

0


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
Kaszotto orientalne Knorr1 opakowanie
marchewka1 sztuka
krewetki15 sztuk
cukinia2 sztuki
cebula1 sztuka
olej rzepakowy do smażenia50 gramów
kolendra1 pęczek
jogurt naturalny200 gramów
ser oscypek50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w kosteczkę , marchew zetrzyj na tarce, cukinie przetnij na pół i wydrąż z nich miąższ. Wydrążony środek pokrój drobno w kosteczkę. Posiekaj natkę kolendry, ser zetrzyj na tarce, krewetki pokrój w kostkę.
Krok 2
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż krewetki, gdy się zarumienią przełóż je na bok. W tym samym garnku podsmaż cebulę, marchew i środek cukinii, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne, całość zalej 300ml wody i gotuj powoli pod przykryciem około 10-15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn.
Krok 3
Dodaj wtedy krewetki, jogurt i natkę kolendry, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Farsz nałóż do wydrążonych cukinii, posyp z wierzchu serem. Piecz w piekarniku w temperaturze 200*C przez co najmniej 15 minut.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl