Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Kaszotto orientalne Knorr - 1 opakowanie
  • marchewka - 1 sztuka
  • krewetki - 15 sztuk
  • cukinia - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • olej rzepakowy do smażenia - 50 gramów
  • kolendra - 1 pęczek
  • jogurt naturalny - 200 gramów
  • ser oscypek - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w kosteczkę , marchew zetrzyj na tarce, cukinie przetnij na pół i wydrąż z nich miąższ. Wydrążony środek pokrój drobno w kosteczkę. Posiekaj natkę kolendry, ser zetrzyj na tarce, krewetki pokrój w kostkę.
  2. W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż krewetki, gdy się zarumienią przełóż je na bok. W tym samym garnku podsmaż cebulę, marchew i środek cukinii, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne, całość zalej 300ml wody i gotuj powoli pod przykryciem około 10-15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn.
  3. Dodaj wtedy krewetki, jogurt i natkę kolendry, całość dokładnie wymieszaj.
  4. Farsz nałóż do wydrążonych cukinii, posyp z wierzchu serem. Piecz w piekarniku w temperaturze 200*C przez co najmniej 15 minut.