Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w kosteczkę , marchew zetrzyj na tarce, cukinie przetnij na pół i wydrąż z nich miąższ. Wydrążony środek pokrój drobno w kosteczkę. Posiekaj natkę kolendry, ser zetrzyj na tarce, krewetki pokrój w kostkę. |
Krok 2 |
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż krewetki, gdy się zarumienią przełóż je na bok. W tym samym garnku podsmaż cebulę, marchew i środek cukinii, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne, całość zalej 300ml wody i gotuj powoli pod przykryciem około 10-15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn. |
Krok 3 |
Dodaj wtedy krewetki, jogurt i natkę kolendry, całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Farsz nałóż do wydrążonych cukinii, posyp z wierzchu serem. Piecz w piekarniku w temperaturze 200*C przez co najmniej 15 minut. |