|
Składniki | ||
krewetki królewskie | 250 gramów | |
szpinak świeży | 100 gramów | |
Kaszotto orientalne Knorr | 1 opakowanie | |
natka pietruszki (posiekana) | 1 garść | |
sos sojowy jasny | 2 łyżki | |
czosnek ząbki | 2 sztuki | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
woda wrząca | 3 łyżki | |
sok z cytryny | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Krewetki obrać, podsmażyć na oliwie z oliwek przez kilka minut, aż będą różowego koloru. Dodać sok z cytryny, sos sojowy, pieprz, drobno posiekany czosnek. Wymieszać. |
Krok 2 |
Do krewetek dodać świeży szpinak oraz wodę, dusić raz pod przykryciem aż szpinak będzie miękki. Wymieszać. |
Krok 3 |
Kaszę Knorr gotować przez 8 minut. Wyłożyć na talerz, posypując natką pietruszki. Podawać razem z krewetkami i szpinakiem. Smacznego! |
Autor: nati_cook Natalia |