Krewetki ze szpinakiem i kaszą
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • krewetki królewskie - 250 gramów
  • szpinak świeży - 100 gramów
  • Kaszotto orientalne Knorr - 1 opakowanie
  • natka pietruszki (posiekana) - 1 garść
  • sos sojowy jasny - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • woda wrząca - 3 łyżki
  • sok z cytryny - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki obrać, podsmażyć na oliwie z oliwek przez kilka minut, aż będą różowego koloru. Dodać sok z cytryny, sos sojowy, pieprz, drobno posiekany czosnek. Wymieszać.
  2. Do krewetek dodać świeży szpinak oraz wodę, dusić raz pod przykryciem aż szpinak będzie miękki. Wymieszać.
  3. Kaszę Knorr gotować przez 8 minut. Wyłożyć na talerz, posypując natką pietruszki. Podawać razem z krewetkami i szpinakiem. Smacznego!