| |||||||||
| Składniki | ||
| krewetki królewskie | 250 gramów | |
| szpinak świeży | 100 gramów | |
| Kaszotto orientalne Knorr | 1 opakowanie | |
| natka pietruszki (posiekana) | 1 garść | |
| sos sojowy jasny | 2 łyżki | |
| czosnek ząbki | 2 sztuki | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
| woda wrząca | 3 łyżki | |
| sok z cytryny | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Krewetki obrać, podsmażyć na oliwie z oliwek przez kilka minut, aż będą różowego koloru. Dodać sok z cytryny, sos sojowy, pieprz, drobno posiekany czosnek. Wymieszać. |
| Krok 2 |
| Do krewetek dodać świeży szpinak oraz wodę, dusić raz pod przykryciem aż szpinak będzie miękki. Wymieszać. |
| Krok 3 |
| Kaszę Knorr gotować przez 8 minut. Wyłożyć na talerz, posypując natką pietruszki. Podawać razem z krewetkami i szpinakiem. Smacznego! |
| Autor: nati_cook Natalia |