Krewetki ze szpinakiem i kaszą

2


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
krewetki królewskie250 gramów
szpinak świeży 100 gramów
Kaszotto orientalne Knorr1 opakowanie
natka pietruszki (posiekana)1 garść
sos sojowy jasny2 łyżki
czosnek ząbki 2 sztuki
pieprz czarny mielony1 szczypta
oliwa z oliwek2 łyżki
woda wrząca3 łyżki
sok z cytryny1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Krewetki obrać, podsmażyć na oliwie z oliwek przez kilka minut, aż będą różowego koloru. Dodać sok z cytryny, sos sojowy, pieprz, drobno posiekany czosnek. Wymieszać.
Krok 2
Do krewetek dodać świeży szpinak oraz wodę, dusić raz pod przykryciem aż szpinak będzie miękki. Wymieszać.
Krok 3
Kaszę Knorr gotować przez 8 minut. Wyłożyć na talerz, posypując natką pietruszki. Podawać razem z krewetkami i szpinakiem. Smacznego!
Autor: nati_cook NataliaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl