Krewetki ze szpinakiem
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • obgotowane krewetki - 500 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • szpinak - 500 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • pomidory - 2 sztuki
  • masło ghee - 50 gramów
  • garam masala - 0.5 łyżeczek
  • mielona kolendra - 0.5 łyżeczek
  • Kurkuma z Indii Knorr - 0.5 łyżeczek
  • Chili z Indii Knorr - 0.5 łyżeczek
  • Imbir z Nigerii Knorr - 0.5 łyżeczek
  • laska cynamonu 2,5 cm - 1 sztuka
  • cukier - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj cebulę i czosnek. Smaż przez 5 minut. Następnie dodaj szpinak i smaż przez 10 minut ciągle mieszając.
  2. Sparz, obierz i pokrój pomidory. Dodaj do szpinaku.
  3. Dodaj przyprawy: kurkumę, garam masalę, kolendrę, chili, imbir, pokruszony cynamon, cukier oraz przyprawę Knorr. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
  4. Dodaj krewetki i gotuj jeszcze 10 minut. Podawaj na ciepło z ryżem.