| |||||||||
| Składniki | ||
| obgotowane krewetki | 500 gramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| szpinak | 500 gramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 3 sztuki | |
| pomidory | 2 sztuki | |
| masło ghee | 50 gramów | |
| garam masala | 0.5 łyżeczek | |
| mielona kolendra | 0.5 łyżeczek | |
| kurkuma | 0.5 łyżeczek | |
| chili mielone | 0.5 łyżeczek | |
| imbir suszony | 0.5 łyżeczek | |
| laska cynamonu 2,5 cm | 1 sztuka | |
| cukier | 2 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Posiekaj cebulę i czosnek. Smaż przez 5 minut. Następnie dodaj szpinak i smaż przez 10 minut ciągle mieszając. |
| Krok 2 |
| Sparz, obierz i pokrój pomidory. Dodaj do szpinaku. |
| Krok 3 |
| Dodaj przyprawy: kurkumę, garam masalę, kolendrę, chili, imbir, pokruszony cynamon, cukier oraz przyprawę Knorr. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. |
| Krok 4 |
| Dodaj krewetki i gotuj jeszcze 10 minut. Podawaj na ciepło z ryżem. |
| Autor: przepisy.pl |