Krewetki ze szpinakiem

12


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
obgotowane krewetki500 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
szpinak500 gramów
cebula1 sztuka
ząbek czosnku3 sztuki
pomidory2 sztuki
masło ghee50 gramów
garam masala0.5 łyżeczek
mielona kolendra0.5 łyżeczek
kurkuma0.5 łyżeczek
chili mielone0.5 łyżeczek
imbir suszony0.5 łyżeczek
laska cynamonu 2,5 cm1 sztuka
cukier2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj cebulę i czosnek. Smaż przez 5 minut. Następnie dodaj szpinak i smaż przez 10 minut ciągle mieszając.
Krok 2
Sparz, obierz i pokrój pomidory. Dodaj do szpinaku.
Krok 3
Dodaj przyprawy: kurkumę, garam masalę, kolendrę, chili, imbir, pokruszony cynamon, cukier oraz przyprawę Knorr. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 4
Dodaj krewetki i gotuj jeszcze 10 minut. Podawaj na ciepło z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl