|
Składniki | ||
obgotowane krewetki | 500 gramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
szpinak | 500 gramów | |
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 3 sztuki | |
pomidory | 2 sztuki | |
masło ghee | 50 gramów | |
garam masala | 0.5 łyżeczek | |
mielona kolendra | 0.5 łyżeczek | |
kurkuma | 0.5 łyżeczek | |
chili mielone | 0.5 łyżeczek | |
imbir suszony | 0.5 łyżeczek | |
laska cynamonu 2,5 cm | 1 sztuka | |
cukier | 2 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Posiekaj cebulę i czosnek. Smaż przez 5 minut. Następnie dodaj szpinak i smaż przez 10 minut ciągle mieszając. |
Krok 2 |
Sparz, obierz i pokrój pomidory. Dodaj do szpinaku. |
Krok 3 |
Dodaj przyprawy: kurkumę, garam masalę, kolendrę, chili, imbir, pokruszony cynamon, cukier oraz przyprawę Knorr. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. |
Krok 4 |
Dodaj krewetki i gotuj jeszcze 10 minut. Podawaj na ciepło z ryżem. |
Autor: przepisy.pl |